Activiteiten Agenda 2021

Alle activiteiten zijn uiteraard onder voorbehoud van weer en corona omstandigheden.

Maart

20, 21 maart: opbouw boten parking, Oppertje schoonmaken

27, 28 maart: inrichten en schoonmaken Oppertje, boten brengen

April

3,4,5 april (paasweekend) boten naar het strand brengen

4 april: Start walschipper diensten

10 april: laatste dag boten brengen

11 april: walschipper training en training reddingsboot varen (te koud!)

18 april: walschipper training en training reddingsboot varen

25 april: walschipper training en training reddingsboot varen

Mei

Woensdag 26 mei: begin jeugdlessen op woensdag

Vrijdag 28 mei: begin jeugdlessen op vrijdag

Zondag 30 mei: begin jeugdlessen op zondag

Zondag 30 mei: Nieuwe leden dag + Clinic veilig zwemmen

Nieuwe leden dag: Om 10:30 ontbijt op het strand voor iedereen, en met name voor de nieuwe leden van dit jaar. Met uitleg over wat er zoal op de club gebeurt, en een goede gelegenheid om andere zeilers te leren kennen, zeilafspraken te maken, vragen te stellen over het kopen van een boot of het optuigen en varen..

Aansluitend, om 12:30: clinic veilig zwemmen. Muien, zandbanken en zwinnen. Deze natuurlijke omstandigheden kunnen voor een onervaren ‘zeezwemmer’ tot levensbedreigende situaties zwemmen. Tijdens deze clinic leer je de zee en stroming te lezen, herken je de drie eerdergenoemde termen en weet jij straks hoe jij je hoofd koel houdt als de zee haar ware krachten laat zien.

Juni

Jeugdzeilen op woensdag (2,9,16,23,30), vrijdag (4,11,18,25) en zondag ( 6,13,20,27 juli)

Zeillessen op eigen boot ( donderdag avond 3,10,17,24 juni)

Op 4 donderdag avonden in juni organiseren we voor leden en zeer geïnteresseerden zeillessen op eigen boot. ( tijd 17.30 – 20.30). De zeillessen worden gegeven door ervaren instructeurs: ongeveer 1 instructeur op 2 bootjes. Kosten 100 euro pp. Alle plekken zijn al vol, stuur een bericht als je op de hoogte gehouden wil worden.

zaterdag 12 juni, 10:30: Sail away naar Hoek van Holland.

De Sail Away dagen in 2020 naar Noordwijk en Hoek van Holland waren een groot succes. Dit jaar gaan we ook weer proberen om met een grote groep boten een dagtocht langs de kust te maken.
Briefing om 10:30, in pak met boot aan de waterlijn.

25-26 juni: Ronde van Texel

Hét grote catamaran event van het jaar. Hopen dat de Ronde dit jaar weer doorgaat. Dan zullen er zeker weer een aantal boten van de HKZV meevaren. Altijd een feest, op het water en op de kant. Helaas, geannuleerd. Volgend jaar doen we zeker weer mee!

dinsdag 15 juni, 20:00: Walschipper training

zondag 16 juni, 10:30: Clinic ‘veilig door de branding‘

Soms zitten er dagen tussen waarop het perfect zeilweer is! Alleen… er staat ook een flinke branding. Hoe ga je daar mee om? Deze zondag geeft Gerben Vrijburg een training ‘veilig door de branding‘. De training gaat specifiek over windrichting , stroming en hoe je je boot door de branding zeilt. De training wordt in juli herhaald.

zondag 27 juni: Clinic Wedstrijdzeilen

Voor onze eigen leden organiseren we op 27 juni een CLINIC WEDSTRIJDZEILEN onder leiding van Ben Loof. We starten met uitleg gegeven over de baan, de startprocedure, betekenis van vlaggen, voorrangsregels bij boeien etc. Aansluitend gaan we één (of meerdere) wedstrijd(en) varen. Kortom: dé gelegenheid om kennis te maken met wedstrijdzeilen of je kennis weer op te frissen. En uiteraard dé voorbereiding om op 10/11 juli mee te doen. Aanmelden vóór 20 juni.

Juli

Zaterdag 3 juni, 10:30 Nieuwe leden bijeenkomst

Een bijeenkomst voor onze nieuwe leden (en voor iedereen die geïnteresseerd is natuurlijk) met uitleg over het reilen en zeilen op de club. Het dienstenrooster, veiligheid, en instructie over het gebruik van onze materialen, zoals de trekker en de reddingsboot staan op de agenda.

Datum volgt: clinic boot trimmen

Tijdens deze clinic komen alle tips en tricks aan bod om jouw boot nog efficiënter door en hoger aan de wind te laten varen

Datum volgt: clinic zeilen door de branding

Soms zitten er dagen tussen waarop het perfect zeilweer is! Alleen… er staat ook een flinke branding. Hoe ga je daar mee om? Leer het tijdens de clinic zeilen door de branding.

Jeugdzeilen op woensdag (7,14), vrijdag (2,9,16) en zondag ( 4,18 juli)

10-11 juli: Dart / Open Klasse Event op de HKZV

Klasse evenement van de Nederlandse Dart 18 klasse, op onze vereniging. Alle boten kunnen meedoen aan de wedstrijd; er komt een Dart18 prijs en een ‘open’ prijs. Meer informatie vind je hier

Augustus

7 augustus: GypSea Jazz: Tzigane @ the Beach

Het gaat weer los! Zaterdag 7 augustus komen de zigeuner- en jazzmuzikanten weer naar het strand. Het festijn wordt iets groter dan vorig jaar: in De Fuut komt een podium voor jazzmuziek en tijdens de middag en avond spelen maar liefst zes bands op het strand. Natuurlijk weer met een adembenemende zonsondergang met muzikanten in de vloedlijn. Er is ruimte voor ca. 25 HKZV leden aan de Goulash-tafel op de club, dus geef je snel op voor deze onvergetelijke avond. Natuurlijk zijn alle leden ook van harte welkom om te genieten van de muziek zonder aan te schuiven bij het eten. We zullen van 16.30 tot ca. 22.30 muziek maken rondom de club en De Fuut, waar de bigband Red Hot Eighteen de avond afsluit .

14 augustus: 2e Sail Away van dit seizoen

Als het goed is voor de tweede keer: met een grote groep boten een dagtocht langs de kust.

29 augustus: Zeilwedstrijd

September

5 september: Reservedatum 2e Sail Away

12 september: Noordzee bokaal (HKZV clubkampioenschap)

25 september: Afsluiting seizoen

Met een feestje en kaasfondue op de club. Altijd gezellig. Plan niet te veel vroeg op de zondag…

Oktober

datum volgt: Dragoon Cup – Veere – voor de jeugdzeilers

16-17 oktober: boten van het strand

23-24 oktober: afbreken botenstalling en Oppertje


Meer weten?

We hebben speciale pagina’s over het wedstrijdzeilen en het jeugdzeilen. Wil je meer informatie over de HKZV neem dan contact op. Veel van onze activiteiten zijn afhankelijk van het weer, daarom plannen we vantevoren al reserve data in.