HKZV – zeilen sind 1974

De Haagse Kust Zeil Vereniging HKZV is in 1974 opgericht door een aantal enthousiaste catamaran zeilers. Jarenlang was het een club van fanatieke zeilers waar het (wedstrijd)zeilen het belangrijkste was. Er zijn vriendschappen ontstaan die nu bijna 50 jaar later nog steeds hecht zijn.

Over de jaren is de samenleving veranderd en de club ook. Hoewel we nog een echte kustzeil vereniging zijn, is er ook ruimte voor de leden om andere sporten te beleven. Er liggen wat Lasers, er wordt door een aantal leden gekitesurft, geSUPt, en we zijn er ook om te zwemmen en van dat bijzondere stuk strand te genieten.  Ruim 5 jaar geleden werd het jeugdzeilen geïntroduceerd, wat ook heeft geleid tot vernieuwing en verjonging. Het wedstrijdzeilen was vroeger heel belangrijk, tegenwoordig gaat het ook om met elkaar op een leuke manier te zeilen en van de zee te genieten.

We zijn echt een vereniging waar iedereen zijn steentje bijdraagt. In het voor en najaar helpt iedereen met het opbouwen en afbreken van ons clubhuis en de botenstelling. In het zeilseizoen hebben we diensten waar je op kan intekenen, afhankelijk van wat je kan en waar je je prettig bij voelt. Het kan gaan om het bar diensten, walschippersdiensten (vanaf de wal de veiligheid van de zeilers in de gaten houden) of het besturen van de reddingsboot bij het jeugdzeilen.

De laatste jaren is het aantal internationale leden gegroeid. We hebben inmiddels leden uit Spanje, Frankrijk, Duitsland. Het geeft nieuwe uitdagingen, maar omdat het zeilen ons bindt kan iedereen snel wennen.

Meer weten?

Als je wil weten of catamaranzeilen iets voor jou is, klik dan hier. We hebben ook speciale pagina’s over de activiteiten en wedstrijden die we organiseren en over het jeugzeilen. Neem vooral contact op als je geinteresseerd bent!