Dart / Open Klasse Event 2021

Het Dart/Open Klasse event op 10 en 11 juli 2021 was een succes! We hadden 24 Darts, 6 jeugdboten (Dragoon) en 11 boten in de open klasse. Op het water was het druk en op de wal gezellig.

De wedstrijduitslagen vind je hier:

We hebben aardige publiciteit gehad met dit evenement. Zie bijvoorbeeld het artikel in Zeilwereld en de aankondigingen van Den Haag FM en de Posthoorn. Omroep West is ook lang geweest voor een reportage, hou hun site in de gaten voor de uitzending.


10 en 11 juli 2021: tweedaagse klasse wedstrijd bij de HKZV

Let op, dit is nog de informatie van vorig jaar!

Met verdere COVID versoepelingen in het vooruitzicht gaan we er vanuit dat het doorgaat: het Dart/Open Klasse Evenement op 10/11 juli . In samenwerking met de Nederlandse Dart Klasse Organisatie organiseren we deze officiële tweedaagse wedstrijd bij de HKZV.

Dart 18-zeilers uit het hele land kunnen meedoen aan deze wedstrijd. Je hoeft geen ervaren wedstrijdzeiler te zijn om mee te doen. Leden van de HKZV en andere Haagse verenigingen kunnen ook meedoen met een ander type boot. Het wordt een weekend vol zeilen, fun en gezelligheid!

 • Deelnamekosten zijn 40 euro per boot (betaling bij aankomst)
 • Lunch en drankjes zijn niet bij het inschrijfgeld inbegrepen.
 • Zaterdagavond kan je meedoen aan een nasimaaltijd.
 • Je kan je boot brengen op vrijdagavond of zaterdagmorgen.

Belangrijkste tijden

Vrijdag 9 juli:

 • Boten transport naar het strand 18.00 – 20.00 uur

Zaterdag 10 juli:

 • Boten transport naar het strand 07:30 – 9:00 uur
 • Inschrijving 08:30 – 10:30 uur
 • Optuigen en omkleden voor 11 uur(!)
 • Briefing 11:00 uur
 • Waarschuwingssignaal 11:55 uur
 • Wedstrijd start stipt om 12:00 uur

De opening en aansluitend briefing start om 11 uur. Wedstrijdleider Harry van Rhijn wacht niet, de wedstrijd begint stipt om 12 uur. Om te zorgen dat we allen op tijd het water op zijn, willen we je vragen om voor 11 uur je boot gereed te hebben en je omgekleed te hebben. Dus direct na de briefing kan je dan het water op om te zorgen dat je op tijd bij de startboot bent.

Zondag 11 Juli:

 • Optuigen en omkleden voor 11 uur(!)
 • Briefing 11:00 uur
 • Waarschuwingssignaal 11:55 uur
 • Wedstrijd start stipt om 12:00 uur
 • Prijsuitreiking 17:00 uur
 • Afvoeren boten vanaf 18:00 uur

Boten brengen op vrijdag en zaterdag

Kom je met een trailer, dan vernemen we graag wanneer je van plan bent om te komen: vrijdag of zaterdag en rond welke tijd. Daarnaast graag 15 minuten voor aankomst even bellen (zie het nummer in rood hieronder).

Betalen

Betalen kan middels een QR-code. Hiervoor heb je een smartphone nodig met een bank-app. Dit geldt zowel voor het voldoen van het inschrijfgeld het kopen van de consumptiekaarten. Consumptiekaarten zijn 10 euro per stuk.

Gegeven de weersvoorspelling en de versoepelingen in het kader van Covid, hebben we besloten om bij de borrel een nasi-maaltijd voor € 12,50 te verzorgen. Zaterdagochtend kan je bij de info balie aangeven of je hiervan gebruik wilt maken. Je kan dan direct een bon hiervoor aanschaffen.

Je kan ook het inschrijfgeld (eur 40 per boot) en aankoop consumptiekaarten vooraf overmaken op rekening NL75 INGB 0003 1845 38 ten name van de Haagse Kust Zeil Vereniging. Graag vermelden: Dart/Open Event + zeilnummer.

Praktische informatie

Parkeren: Parkeren aan de Duivelandsestraat is betaald vanaf 10 uur in de ochtend, je mag maximaal 2 uur blijven staan! Bij mooi weer is het druk en kan het zijn dat je wat verder weg moeten parkeren. Vanaf de Duivelandsestraat loop je nog een kleine afstand door de duinen naar het strand. In de Vogelwijk – ook op loopafstand – kan gratis worden geparkeerd.

Aanmelden bij aankomst kan bij de info-balie. Dit kan op vrijdagavond 18.00-21.00 uur en zaterdag 8.30-11.00 uur. We checken dan een aantal gegevens zoals zeilnummer en telefoonnummer in geval van nood. Het betalen van het inschrijfgeld kan door middel van een QR-code. Neem dus je smartphone met bank-app mee.

Mocht je geen zeilnummer hebben, dan kan je met tape een zeilnummer maken. Bij de inschrijving hoor je het nummer, graag zelf tape meenemen.

Met je inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden (zie hkzv.nl/inschrijven). Deelname aan het evenement is op eigen risico.

Een voorwaarde om mee te doen is dat je afdoende verzekerd bent. We verzoeken je het polisnummer en maatschappij bij inschrijving op te geven. Tevens vragen we de verzekeringspolis te controleren op uitsluitingsgronden (met name of deelname aan een wedstrijd een uitsluitingsgrond is).

Grondankers: Het is je eigen verantwoordelijkheid om je boot te verankeren indien deze niet vastligt. Wij hebben hiervoor balkjes en scheppen beschikbaar (lijn zelf meenemen). Zou je de balkjes na afloop ook weer willen uitgraven?

Overnachten op het strand is niet toegestaan, hiervoor worden boetes uitgedeeld.

Mocht je vragen hebben, laat het ons weten via info@hkzv.nl