Lid worden?

Iedereen kan lid worden. Je moet goed kunnen zwemmen en het is natuurlijk handig als je al kan zeilen. De specifieke vaardigheden voor het zeilen in de branding leer je snel van de andere HKZV leden en door te doen. Waar je allemaal aan moet denken, vind je terug in het document onderaan de pagina.

Ieder lid is gekoppeld aan een boot. Als je een boot wilt kopen, kunnen de andere leden je daarbij helpen. Je kan al een (tweedehands) boot kopen voor 2.000-3.000 euro. Een nieuwe boot kost 10.000 euro of meer, maar catamarans zijn robuust en gaan lang mee: je kan hem na een paar jaar weer voor een redelijk bedrag verkopen.

Als je geen boot hebt en wel heel graag wilt zeilen, kan de vereniging in sommige gevallen behulpzaam zijn om je te koppelen aan een lid die wel een boot heeft en nog bemanning zoekt. Je deelt dan vaak in de onderhoudskosten.

Wil je lid worden? Neem dan contact met ons op via de website of loop eens langs bij ons clubhuis in het weekend of op de woensdagavond of vrijdagavond.

Opstapdag

Voor potentiële nieuwe leden is er een of twee keer per seizoen een opstapdag. Ervaren leden nemen je dan mee op hun eigen boot en geven uitleg over het catamaranzeilen. Een belevenis, en een goede manier om met onze sport kennis te maken.

Clinics en activiteiten voor (nieuwe) leden

Ieder seizoen organiseren we activiteiten, clinics, en zeillessen voor nieuwe leden. Doe daar vooral aan mee!

Wat kost het?

Voor het seizoen 2023 is de contributie voor een stuurman/booteigenaar:

Lidmaatschap€ 230
Ligplaats€ 75
Lidmaatschap
waterschapsverbond
€ 21,70
Voorschot barconsumptie€ 90
Entreegeld€ 100 (eenmalig)

Voor het seizoen 2023 is de contributie voor een bemanningslid:

Lidmaatschap€ 230
Voorschot barconsumptie€ 90
Entreegeld€ 100 (eenmalig)

We hebben ook nog een familie lidmaatschap, familieleden betalen € 100 per jaar.