Jeugdzeilen

Zeezeilen met een catamaran is een sport op zich binnen het zeilen! De bewegende deining, stroming en hoge snelheden zorgen voor een hele nieuwe, continu veranderende beleving. Het uitvaren door de branding en het landen op het strand zijn soms heel spannend.

De HKZV verzorgt sinds 2014 lessen voor de jeugd. In 10 lessen leren zij de fijne kneepjes van het zeezeilen op onze drie dragoons. Dit doen zij ten alle tijden onder begeleiding van een ervaren instructeur die tijdens de lessen vanaf de Redter (onze motorboot) aanwijzingen en instructie geeft of aan boord klimt bij de cursisten zelf als dat nodig is.

We verzorgen de lessen voor kinderen vanaf 12 jaar en je kan het blijven doen tot je te groot bent voor de Dragoons. De lessen worden zoveel mogelijk naar leeftijdsgroep ingedeeld, zodat je ook met elkaar een leuke tijd hebt voor en na het zeilen.

Als je goed kan zeilen en een soort examen hebt afgelegd, kan je toestemming krijgen ook zelf met een vriendje of vriendinnetje zelfstandig te zeilen in de weekenden als de boten beschikbaar zijn.

De indeling van de groepen wisselt over de jaren. We hebben in ieder geval een beginnersgroep en een gevorderde (meestal oudere) groep. Afhankelijk van de kennis, ervaring (en leeftijd) van de cursist wordt hij of zij ingedeeld in een van de groepen. De lessen worden meestal gehouden op woensdagavond, vrijdagavond en zondagochtend.

Belangstelling?
Neem dan snel contact met ons op!

De jeugd gaat het water op