Jeugdzeilen

Zeilen is leuk! Zeilen op zee, op een snelle catamaran is nog veel leuker. Dat willen we je graag zelf laten ervaren. Bij de Haagse Kust Zeil Vereniging kan dit in 2021, alweer voor het 8e seizoen! We organiseren dit seizoen weer lessen Op woensdag- en vrijdagavond (vanaf 17.30) voor de meer gevorderden en op zondagochtend (vanaf 10.00 uur) voor beginners. Wij hebben 4 Hobie Dragoons die uitermate geschikt zijn om jeugd van 12 tot 17 jaar het branding zeilen te leren. Zeilervaring is fijn voordat je begint. Dus heb je gezeild op binnenwater, een CWO diploma, of ervaring bij de ZOP allemaal prima! We geven 8 lessen per seizoen. De lessen vinden plaats onder leiding van een instructeur en altijd in HKZV (club) verband. Kinderen van leden betalen lesgeld van 150 euro, kinderen van niet-leden betalen 50 euro extra voor het jeugd lidmaatschap van de HKZV. Belangstelling? Laat ons zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 12 april, weten of je mee wil doen dit seizoen, zodat we daarna een indeling kunnen maken. We maken leuke groepen, rekening houdend met leeftijd en ervaring! 

Schrijf je in via secretaris@hkzv.nl en wij nemen contact met je op. Geef in ieder geval je naam, leeftijd, zeilervaring, telefoonnummer & email op. Opk graag van je ouder(s)
Wij hebben er ontzettend veel zin in. Jij ook? Hopelijk tot snel op het strand & het water!

Zeezeilen met een catamaran is een sport op zich binnen het zeilen! De bewegende deining, stroming en hoge snelheden zorgen voor een hele nieuwe, continu veranderende beleving. Het uitvaren door de branding en het landen op het strand zijn soms heel spannend.

De HKZV verzorgt sinds 2014 lessen voor de jeugd. In 10 lessen leren zij de fijne kneepjes van het zeezeilen op onze drie dragoons. Dit doen zij ten alle tijden onder begeleiding van een ervaren instructeur die tijdens de lessen vanaf de Redter (onze motorboot) aanwijzingen en instructie geeft of aan boord klimt bij de cursisten zelf als dat nodig is.

We verzorgen de lessen voor kinderen vanaf 12 jaar en je kan het blijven doen tot je te groot bent voor de Dragoons. De lessen worden zoveel mogelijk naar leeftijdsgroep ingedeeld, zodat je ook met elkaar een leuke tijd hebt voor en na het zeilen.

Als je goed kan zeilen en een soort examen hebt afgelegd, kan je toestemming krijgen ook zelf met een vriendje of vriendinnetje zelfstandig te zeilen in de weekenden als de boten beschikbaar zijn.

De indeling van de groepen wisselt over de jaren. We hebben in ieder geval een beginnersgroep en een gevorderde (meestal oudere) groep. Afhankelijk van de kennis, ervaring (en leeftijd) van de cursist wordt hij of zij ingedeeld in een van de groepen. De lessen worden meestal gehouden op woensdagavond, vrijdagavond en zondagochtend.

Belangstelling?
Neem dan snel contact met ons op!

De jeugd gaat het water op
Omslaan oefenen met coach Wouter