Wedstrijdzeilen

Bij de HKZV vinden we samen zijn en samen zeilen belangrijker dan winnen, maar we zijn niet vies van wat competitie. Het is leuk om naar gepassioneerde wedstrijdzeilers te kijken. Druk in de weer met boot, lijntjes en zeilen om op het water sneller te zijn dan de tegenstander. Wedstrijdzeilen is niet alleen spannend, het leert je ook veel. Van het trimmen van je boot, het lezen van de wind tot behalen van de beste startpositie.

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen met de clubwedstrijden, maar weet je niet precies hoe en wat? Neem dan contact op met de wedstrijdleider (Ben Loof of Olav Sanders) of een ander enthousiast lid. Samen kijken we hoe je een keer mee kan doen, bijvoorbeeld door een keer mee te varen met een ervaren wedstrijdzeiler of met wat extra uitleg van tevoren.

Clubkampioenschappen

Aan het einde van het seizoen vinden de clubkampioenschappen plaats. Een weekend vol actie, vastberadenheid en gezelligheid. Voor deze wedstrijden is een aparte beker te winnen welke tijdens de najaarsvergadering in ontvangst wordt genomen.

Haaglanduh-cup met de Kust Zeil Vereniging Scheveningen

Ieder jaar varen de KZVS en de HKZV de alom bekende Haaglanduh-cup. Het is hierbij de bedoeling om eens per jaar bij de KZVS te zeilen en eens per jaar bij de HKZV. Na deze twee dagen mag 1 zeilvereniging zich voor een jaar winnaar noemen.

Clinics & Briefing

Om geïnteresseerde leden op weg te helpen, organiseren we ieder seizoen een aantal clinics, waarin de basisregels en vaardigheden van het wedstrijdzeilen worden uitgelegd. Deze clinics bestaan uit een deel theorie van ervaren wedstrijdzeilers en oefeningen op het water.

Bovendien wordt voorafgaand aan de wedstrijd altijd een briefing georganiseerd, waarin wordt uitgelegd welke baan er gevaren wordt, hoeveel rondes gevaren worden en of er eventuele bijzonderheden zijn.

Clinic wedstrijdzeilen

Wedstrijdreglement

Meer weten?

Op deze site vind je informatie over de Haagse Kust Zeil Verening (HKZV) en de mogelijkheid om lid te worden. Als je wil weten of catamaranzeilen iets voor jou is, klik dan hier. We hebben ook speciale pagina’s over de activiteiten die we organiseren en over het jeugzeilen.